top of page

fre. 19. aug.

|

Home Workspace

FAGDAG

Lansering av Spillerommet

FAGDAG
FAGDAG

Tidspunkt & Sted

19. aug. 2022, 19:00 CEST

Home Workspace, Grefsenveien 61, 0487 Oslo, Norway

Om Eventet

Fredag 19 august, som oppvarming til Langs Akerselva festival, gjennomførte vi i samarbeid med festivalen pilotarrangement og inspirasjonnsseminaret Fagdag om kulturens rolle i det grønne skiftet. 

Lokalene var de fraflyttede kontorlokalene til Avantor (samarbeidspartner med Langs Akerselva) i Gjerdrumsvei 11 ved nydalen, som et ledd i et langtidsprosjekt om å bruke uutnyttede byrom og bygge nabolag.

 

Seminaret var rettet mot skapende kunstnere og andre interesserte, og hovedtema for fagdagen var artistenes potensiale for å drive og dra nytte av et grønt skifte, samt kreativ samhandling mellom kultursektoren, næringslivet, akademia og det offentlige rundt sosial-, økonomisk- og miljømessig bærekraft: Hvordan kan kulturlivet spille en viktigere rolle?

I tillegg til innlegg fra initiativtakerne Einar Flaa, Marte Wulff og Roar Smelhus, deltok et panel som ble ledet i samtale av Eilert Berre Ellefsen, (Musiker og samfunngeograf i Rodeoarkitekter). I panelet satt Malin Pettersen (artist og tidligere programleder P13), Silja Sol (artist, musiker og prosjektleder for Grønn festival/Brak, Bergen), Maria Orieta (Artist, politiker og leder for Fyrhuset Grorud), Marte Wulff (artist, skribent og initiativtaker for Spillerommet), Solveig Korum (seniorrådgiver, Kulturtanken), Cecilie Staude (Lektor og foredragsholder, BI) og Roar Smelhus (Bærekraftrådgiver og festivalsjef) m.fl.

Spillerommets eneste økonomiske støttepillere utover festivalen, var Nopas arrangementsstøtte og Julies Bicycle, gjennom et Action Grant fra kurset i Kreativt klimalederskap (CCL) som Wulff har gjennomførte i 2022. 

Det ble en innholdsrik, konstruktiv og enormt inspirerende begivenhet for alle som dukket opp og oss som arrangerte."

Share This Event

bottom of page